کلینیک اورتوپدی فنی

۳ مطلب در فروردين ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

بریس میلواکی یک ارتز  فعال اصلاح کننده ستون فقرات است. بریس میلواکی شامل یک حلقه گردن با یک قالب گلو و دو پد برای جلوگیری از فشار زیاد به گردن است. عناصر دیگر یک کمربند لگن پلاستیکی، پایه های آلومینیومی، پدهای چرم L شکل در قفسه سینه و میله های فلزی در جلو و پشت هستند.

 

بریس میلواکی چیست، اهداف و موارد کاربرد آن

موارد استفاده بریس میلواکی

بریس میلواکی در درمان اختلالات وضعیتی مانند اسکولیوز ایدیوپاتیک (کژپشتی با علت ناشناخته‌) یا بیماری شوئرمن استفاده می شود.

بریس به طور معمول برای کودکانی با اختلال وضعیتی، که به سن رشد نرسیده اند و یا در دوره رشد سریع خود هستند تجویز می شود. بریس میلواکی برای بزرگسالان و نوجوانانی که از مرحله رشد خود عبور کرده اند، استفاده نمی شود، زیرا این کار تاثیری نخواهد داشت.

بریس میلواکی به ویژه در مواردی که ترس از وقوع مشکل در رشد نوجوانان وجود دارد، توصیه می شود. اگر منحنی ستون فقرات دارای زاویه کاب بین 20 و 40 درجه باشد، بیانگر لزوم استفاده از بریس است.

کمتر از این میزان زاویه کاب، منحنی کمر بیمار تحت نظر باقی می ماند. بیشتر از این اندازه جراحان به جای پوشیدن بریس، مداخله می کنند.

 

اصول و تکنیک بریس

  • پایه ای شامل یک شکم بند متصل به لگن، پد گردن، حلقه گردن و پد فشار دنده است.
  • شکم بند به آرامی روی سِتیغ خاصِره‌ای یا ایلیاک کرست، در اطراف کمر قرار می گیرد و برای حمایت  از شکم، به سمت بالا انحنا پیدا می کند. برای جلوگیری از فشار در حاشیه های دنده، در طرفین کاهش می یابد. همچنین لگن را در شیب عقب تر نگه می دارد، و لوردوز کمری را کاهش می دهد ( لوردوز کمری بیش از حد اغلب در بیماران کژپشت دیده می شود).
  • میله های فلزی به کمربند چرم متصل می شوند تا پایه ای ایجاد شود که از آن یک قوس فلزی در جلو و دوتا در عقب به سمت حلقه اطراف گردن عبور می کند. حلقه گردن در 20 درجه ی افقی است. پایه ها قابل تنظیم هستند.
  • قالب گلو درست زیر چانه قرار می گیرد و اگر به خوبی اندازه شود، فک را لمس نمی کند. هدف قالب گلو این است که به بیمار یادآوری کرده که چانه را به عقب برده و سر را عقب نگه دارد. عملکرد کمربند لگن و قالب گلو با هم، سر در مرکز لگن نگه می دارد.
  • چرخش دنده بوسیله یک پد فشار بر روی برجستگی های آن اصلاح می شود. پد فشار به یک بند چرمی ساده، سنگین و گسترده فیکس شده که توسط گیره به پایه ها در سطح مورد نظر متصل می شود. بند چرم از روی قسمت محدب کجی کمر قرار می گیرد به طوری که فشار به طور مستقیم از آن سمت اعمال می شود.

 

اهداف بریس

بریس میلواکی برای درمان محافظه کارانه اختلالات وضعیتی استفاده می شود.

هدف آن حفظ حالت صاف بدن و جلوگیری از پیشرفت منحنی در زمانی که بیمار در حال رشد بوده و در انتظار نیاز احتمالی برای مداخلات جراحی است، می باشد.

اهداف مدیریت محافظه کار اسکولیوز عبارتند از:

  • جلوگیری از پیشرفت منحنی در دوران بلوغ
  • جلوگیری یا درمان اختلال عملکرد تنفسی
  • جلوگیری یا درمان درد ستون فقرات
  • زیبایی بدن را بهبود بخشد

مهم است که توجه داشته باشید که همه به اصلاح دائمی نخواهند رسید. ممکن است که بریس در زمان استفاده موثر باشد، اما زمانی که بیمار دیگر از بریس استفاده نمی کند، منحنی کمر می تواند به شکل اصلی خود بازگردد.

 

برنامه بریس

 

 

توصیه می شود که از بریس میلواکی 23 ساعت در روز استفاده شود. یک ساعتی که کودک از بریس میلواکی استفاده نمی کند را باید تمرینات ورزشی انجام دهد. مطالعات ثابت کرده اند که این روش برای درمان محافظه کارانه اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانان موثر است.

مهم است که بریس در زمانی که کودک در حال رشد است و اصلاح منحنی پیشرفت می کند، کنترل و تنظیم شود. این برنامه، زمانی که بلوغ اسکلت کامل شود و یا زمانی که منحنی کنترل شود، متوقف می شود. روند متوقف کردن برنامه بریس باید به تدریج انجام شود و با دقت دنبال شود. اگر نشانه ای وجود داشته باشد، که انحنای کمر بدتر می شود، بیمار باید همانند قبل از بریس استفاده کند.

فعالیت ها و تمرینات توصیه شده اند و با بریس امکان پذیر هستند. ورزش هم توصیه می شود، اما بیمار باید از ورزش های تماسی، زمانی که بریس می تواند به دیگران آسیب برساند، اجتناب کند.

این پروتکل نشان داده است که در آن مسائل روانشناختی و تصویر بد ذهنی از بدن در بیماران وجود دارد. بعضی از بیماران بریس خود را خیلی کمتر از آنچه توصیه شده است می پوشند: به جای 23 ساعت در روز، آنها بریس را فقط به مدت 15 ساعت می پوشند.

 

مدیریت فیزیوتراپی

ارتقاء حرکات طبیعی، فعالیت ها و ورزش ها باید هدف مداخله فیزیوتراپی باشد. رویکرد جامع باید انجام شود و نه تنها بر مدیریت اسکولیوز متمرکز باشد.

 

اهداف فیزیوتراپی

  • حفظ انعطاف پذیری
  • اصلاح وضعیت
  • تثبیت موقعیت صحیح
  • آموزش بیمار
  • آموزش در فعالیت های زندگی روزانه

 

تمرینات ورزشی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • کشش و انعطاف پذیری
  • تقویت ماهیچه های خاص
  • مدیریت استقرار و بازآموزی
  • تمرینات تثبیت ستون فقرات

مداخلات منظم فیزیوتراپیست ها در تمرین و بازآموزی بدن می توانند تاثیر مثبتی روانی بر روی بیماران مبتلا به اسکولیوز داشته باشند. ثابت شده است که فیزیوتراپی منظم سبب کاهش نمره درد در مقایسه با برنامه های ورزش در منزل به تنهایی می شوند.

حرکات ورزشی و استفاده از بریس نتایج مثبتی در رابطه با عملکرد، میزان درد و کاهش میزان نرخ جراحی دارد. می توان از تمرینات خاص برای بریس میلواکی استفاده کرد، آنها از اصول مشابه با تمرینات بالا پیروی می کنند.


برای مقالات بیشتر به سایت حکیم کلینیک مراجعه فرمایید

منبع: بریس میلواکی

  • hakim clinic
  • ۰
  • ۰

کیفوز یا قوز کمر، کمری بیش از حد گرد و جلو آمده است. کیفوز می تواند در هر سنی رخ دهد اما در زنان مسن بیشتر اتفاق می افتد.

کیفوز مرتبط با سن اغلب به علت ضعف استخوان های ستون فقرات است که باعث می شود آنها فشرده یا شکسته شوند. سایر انواع کیفوز ممکن است در نوزادان یا نوجوانان به علت ناهنجاری ستون فقرات یا از هم جدا شدن استخوان های ستون فقرات در طول زمان ظاهر شوند.

کیفوز خفیف سبب مشکلات کمی می شود. کیفوز شدید می تواند موجب درد و بد شکلی شود. درمان کیفوز بستگی به سن شما، علت و اثرات انحنای آن دارد.

 

قوز کمر (کیفوز) چیست، علائم، تشخیص و روش های درمان

علائم

کیفوز خفیف ممکن است علائم یا نشانه های قابل توجهی ایجاد نکند. اما برخی افراد احساس درد و سفتی در کنار انحنای ستون فقرات غیر طبیعی دارند.

 

چه زمان باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر متوجه افزایش انحنا در قسمت بالای کمر خود و یا در ستون فقرات کودک خود شدید، به کلینیک ارتوپدی مراجعه کنید.

 

علل

استخوان های مجزا (مهره ها) که ستون فقرات سالم را تشکیل می دهند، مانند سیلندرها در یک ستون انباشته می شوند. کیفوز زمانی اتفاق می افتد که مهره های بالای کمر شکل گَوه مانند می گیرند.

مهره های غیر طبیعی می تواند ناشی از:

شکستگی ها. مهره های شکسته یا خرد شده (شکستگی فشاری) می توانند باعث انحنای ستون فقرات شوند. شکستگی فشاری خفیف اغلب علایم و نشانه های قابل توجهی را ایجاد نمی کند.

پوکی استخوان. این اختلال که استخوان را باریک می کند می تواند انحنای ستون فقرات را ایجاد کند، به خصوص اگر مهره های ضعیف باعث شکستگی های فشاری شوند. پوکی استخوان در زنان مسن و افرادی که کورتیکواستروئیدها را طولانی مدت مصرف کرده اند، شایع است.

انحطاط دیسک. دیسک های نرم و دایره ای به عنوان بالشتک بین مهره های ستون فقرات عمل می کنند. با گذشت سن، این دیسک ها خشک و کوچک می شوند، که اغلب باعث شدید شدن کیفوز می شوند.

بیماری شویرمان. این بیماری معمولا در قبل از سن بلوغ به واسطه رشد ناگهانی اتفاق می افتد. پسران بیشتر از دختران در معرض این بیماری هستند.

نقایص مادرزادی. استخوان های ستون فقرات که قبل از تولد به درستی رشد نمی کنند ممکن است سبب بروز کیفوز شوند.

سندرم ها. کیفوز در کودکان همچنین می تواند با سندرم های خاصی مانند سندرم Ehlers-Danlos و سندرم Marfan همراه باشد.

سرطان و درمان هایش. سرطان در ستون فقرات می تواند مهره ها را تضعیف کند و آنها را بیشتر در معرض شکستگی های فشاری قرار دهد، همانطور که شیمی درمانی و درمان رادیویی می توانند تاثیر بگذارند.

 

قوز کمر (کیفوز) چیست، علائم، تشخیص و روش های درمان

 

عوارض جانبی

علاوه بر ایجاد درد پشت، کیفوز ممکن است باعث موارد زیر شود:

  • مشکلات تنفسی. کیفوز شدید می تواند به ریه ها فشار آورد.
  • عملکرد فیزیکی محدود. کیفوز با تضعیف عضلات کمر و دشواری انجام وظایفی مانند راه رفتن و بلند شدن از صندلی همراه است. انحنای ستون فقرات همچنین می تواند نگاه کردن به سمت بالا و یا رانندگی را دشوار کند و می تواند زمانی که شما دراز می کشید باعث درد شود.
  • مشکلات گوارشی. کیفوز شدید می تواند دستگاه گوارش را فشرده کند و باعث مشکلات مانند رفلکس اسید و بلعیدن مشکل شود.
  • مشکلات تصویر بدن. افراد مبتلا به کیفوز ، به ویژه نوجوانان، ممکن است یک تصویر ضعیف بدن از خود با داشتن یک کمر قوزدار گرد و یا پوشیدن بریس برای اصلاح وضعیت داشته باشند و این موضوع اعتماد به نفس آنها را پایین آورد. برای افراد مسن، تصویر بد بدن ممکن است منجر به انزوای اجتماعی شود.

 

تشخیص

پزشک شما معمولا یک معاینه فیزیکی کامل انجام می دهد، از جمله چک کردن قد شما. ممکن است از شما خواسته شود از کمر به جلو خم شوید در حالی که دکتر شما ستون فقراتتان را می بیند. پزشک شما همچنین می توانید امتحان عصبی را برای بررسی رفلکس و قدرت عضلانی شما انجام دهد.

پس از ارزیابی نشانه ها و علائم، پزشک شما ممکن است درخواست موارد زیر را داشته باشد:

اشعه ایکس یا سی تی اسکن. اشعه ایکس می تواند میزان انحنای شما را تعیین کرده و ناهنجاری های مهره ها را تشخیص دهد. در صورتی که پزشک شما تصاویر دقیق تری بخواهد، ممکن است یک اسکن سی تی بخواهد.

MRIاین تصاویر می تواند عفونت و یا تومور در ستون فقرات شما را تشخیص دهد.

آزمایش عصب. اگر شما بی حسی یا ضعف عضلانی را تجربه می کنید، پزشک ممکن است آزمایش هایی را برای تعیین اینکه با چه کیفیتی پیام های عصبی بین نخاع و اندام های شما سفر می کنند، بخواهد.

آزمایش تراکم استخوان. استخوان با تراکم پایین می تواند کیفوز را بدتر کند.

 

درمان قطعی قوز پشت

درمان کایفوز بستگی به علت و شدت وضعیت شما دارد. پزشک شما ممکن است داروهایی را تجویز کند، از جمله:

 

قوز کمر (کیفوز) چیست، علائم، تشخیص و روش های درمان

 

مسکن ها. اگر داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن (Tylenol، غیره)، ایبوپروفن (Advil، Motrin IB، غیره) یا ناپروکسن سدیم (Aleve) – کافی نباشند، داروهای قوی تر به صورت نسخه تجویز می شوند.

داروهای پوکی استخوان. داروهای تقویت استخوان ممکن است به جلوگیری از شکستگی های بیشتر ستون فقرات که سبب بروز کایفوز می شود، کمک کند.

درمان می تواند به برخی از انواع کایفوز کمک کند. پزشک شما ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

تمرینات. تمرینات کششی ممکن است به بهبود انعطاف پذیری ستون فقرات و کاهش درد کمک کند.

بریس. کودکان مبتلا به بیماری شویرمان ممکن است قادر به جلوگیری از پیشرفت کیفوز با پوشیدن بریس بدن در حالی که استخوان ها هنوز در حال رشد است، باشند.

جراحی. ممکن است برای کیفوز شدید که تنگی نخاعی یا فشار روی ریشه های عصبی را ایجاد می کنند جراحی توصیه شود. همجوشی ستون فقرات شایع ترین روش برای کاهش درجه انحنا است. جراح، قطعات استخوان را بین مهره ها قرار می دهد و سپس مهره ها را همراه با میله ها و پیچ های فلزی می بندد تا ستون فقرات در موقعیت اصلاح شده با هم درمان شوند.

برای کمک به حفظ تراکم استخوان خوب، پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

  • خوردن یک رژیم غذایی غنی از کلسیم و ویتامین D
  • اجتناب از تنباکو
  • محدود کردن مصرف الکل
  • برای مقالات بیشتر به سایت حکیم کلینیک مراجعه فرمایید.
  • منبع:قوز کمر
  • hakim clinic
  • ۰
  • ۰

این متن دومین مطلب آزمایشی من است که به زودی آن را حذف خواهم کرد.

زکات علم، نشر آن است. هر وبلاگ می تواند پایگاهی برای نشر علم و دانش باشد. بهره برداری علمی از وبلاگ ها نقش بسزایی در تولید محتوای مفید فارسی در اینترنت خواهد داشت. انتشار جزوات و متون درسی، یافته های تحقیقی و مقالات علمی از جمله کاربردهای علمی قابل تصور برای ,بلاگ ها است.

همچنین وبلاگ نویسی یکی از موثرترین شیوه های نوین اطلاع رسانی است و در جهان کم نیستند وبلاگ هایی که با رسانه های رسمی خبری رقابت می کنند. در بعد کسب و کار نیز، روز به روز بر تعداد شرکت هایی که اطلاع رسانی محصولات، خدمات و رویدادهای خود را از طریق بلاگ انجام می دهند افزوده می شود.

  • hakim clinic